• Georgy Palpurin

Ползите от VR технологията в сектор недвижими имоти.

Updated: May 7, 2020


Основните проблеми в пазара на недвижими имоти са заблуждаващата и непълната информация за имота предмет на сделка, както и дублираните и фалшиви оферти.


VR технологията решава първите две лоши практики и в голяма степен третата.


Голяма полза от 360 градусовите виртуални обиколки е оптимизирането на времето, което всички по веригата инвестират за да осъществяват нужната комуникация. С неизбежното и навлизане в пазара на недвижими имоти, "разходките" за физически оглед, ще спаднат с над 70%, което се равнява на хиляди часове, които клиентите и бизнеса, ще могат да инвестират в нещо по-полезно отколкото да се разхождат до имоти, които в крайна сметка се оказват неподходящи и това може да бъде установено с VR оглед.


Остава само да се пречупи действащият модел в който повечето компании избягват да показват обективно и пълноценно имотите, като най-честият мотив е, че са "кочини". Е да, но защо трябва да се разхождат заинтересованите, могат да отговорят само експертите брокери.


Ето, колко удобна и пълноценна е VR технолгията за виртуални огледи на недвижима собственост, която вече се използва от редица иновативни компании, като професионалистите от Broker360.


132 views0 comments