360° виртуални обиколки, VR и Google Street View на имоти и бизнес помещения

Какво е виртуална обиколка и панорамна фотография?

Виртуалната обиколка е симулация на съществуващо местоположение, обикновено съставена от поредица от видеоклипове или неподвижни изображения. Може да използва и други мултимедийни елементи като звукови ефекти, музика, разказ и текст. Той се отличава от използването на телевизия на живо за въздействие върху теле-туризма. Изразът „виртуална обиколка“ често се използва за описание на различни видеоклипове и фотографски носители. Панорамата показва непрекъснат изглед, тъй като панорамата може да бъде или поредица от снимки, или панорамни видеозаписи. Фразите „панорамна обиколка“ и „виртуална обиколка“ обаче се свързват най -вече с виртуални обиколки, създадени с помощта на неподвижни камери. Такива виртуални обиколки се състоят от множество кадри, направени от една единствена гледна точка. Камерата и обективът се въртят около това, което се нарича точка без паралакс (точната точка в задната част на обектива, където светлината се сближава).

- Wiki

360° ВИРТУАЛНА РАЗХОДКА

Поради големите имена като Google и Facebook, които инвестират огромно количество в 360 ° технологии за виртуални турнета, те набират бърза популярност. В сравнение с неподвижните снимки и видео, 360 ° виртуална реалност (VR) обиколки предлагат на посетителите си потапяща интерактивност със свобода да вижда области, които те искат да видят до известна степен, а не това, което фотографът/ видеооператорът избра да покаже. 360 ° виртуална реалност (VR) обиколки осигуряват от първо лице гледна точка на пространството, усещане за почти присъствие. Малките пространства (мислете за телефонни кабини, малки тоалетни) и пространства с много високи тавани (помислете за дворци с богато украсени тавани или картини) могат да бъдат изключително трудни за снимане като неподвижни изображения, но са много добри кандидати за заснемане на 360 °. Много е важно разходката през 360 ° виртуалната реалност (VR) да не се превърне в скучно и тромаво изживяване. Ние имаме дългогодишен опит в създаването на професионални обиколки с 360 ° виртуална реалност (VR) за популяризиране на бизнес помещения, независимо дали те ще бъдат на вашия уебсайт или в приложение. Можем също така допълнително да качим виртуалната обиколка в Google Street View (подобрявайки списъка ви с „Google My Business“) и можете да използвате панорами от виртуалната обиколка във вашите публикации във Facebook, използвайки Facebook360. Ние използваме различни техники за снимане, включително реалистичен hdr, за да преодолеем ограниченията на динамичния обхват.

Ето някои начини, по които можете да използвате 360 ° виртуална реалност (VR) обиколки:

360 ° виртуалната реалност (VR) обиколки изискват взаимодействие с потребителя. Елементи като навигация, видео въведение, горещи точки, които отварят прозорци, показващи допълнителна подходяща информация, използвайки текст/ изображения/ видео/ аудио и т.н., могат да бъдат добавени, за да създадат наистина завладяващо изживяване за вашите онлайн посетители.

Title
Matterport
360° x 180° Tаван/зенит Под/надир
Виртуалните обиколки на Matterport не улавят горната и долната част и изгледът е ограничен.
Хостинг
Виртуалната обиколка се хоства на сървъри на Matterport, така че не е под ваш контрол. Моля, вземете предвид несправедливите условия на Matterport.
Месечни такси
Веднага щом спрете плащането, обиколката ви изчезва напълно.
Сенки, отражения и корекции
Изображенията се публикуват както са заснети, без премахване на отражения, сенки или други несъвършенства. В този смисъл трябва да се уверите, че вашите помещения са абсолютно перфектни.
Използвайте указанията на вашата марка
Потребителско изживяване
Малко помещение трябва да бъде заснето с 3-5 панорами, където само една стратегически разположена панорама би била достатъчна да го покаже. Това прави виртуалната обиколка ненужно скъпа и дълга, което ще накара потребителя да се отегчи и напусне.
Навигация
Виртуалните обиколки на Matterport предлагат само един начин за навигация и са много тромави поради изискване за видимост и разстояние между панорамите.
Публикуване на панорами във Facebook
Matterport таксува допълнително на проект и позволява само експортиране на панорами с ниска резолюция, които могат да се публукуват във Facebook.
Заснемане
Камерите поддържани от Matterport имат ограничения, при заснемане на открито и закрито, касаещи пряката слънчева светлина и отразителните повърхности.
Надграждане с допълнително съдържание
Matterport предоставя много ограничени функции за надграждане.
Хора във виртуалната обиколка
Камерите поддържани от Matterport не могат да контролират начина, по който хората се появяват във виртуалната обиколка. Matterport работи най-добре, когато хората не присъстват в кадър.
Офлайн виртуална обиколка
Резолюция
Предлага се само една резолюция.
Ефект - къща за кукли
Вграждане с помощта на iframe
VR преглед (Samsung Gear VR, Cardboard, Oculus Rift и др.)
White-label